Font del Consol


Santa Pau (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1541,2.5675Clica per veure la ubicació.
Alçada:467 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Maig 2021


Localitzem aquesta cabalosa font a la sortida per l'oest del veïnat del Mascou, situat aquest al nord del terme municipal de Santa Pau.
Per accedir-hi ens situem al nucli urbà de Santa Pau, concretament a l'avinguda dels Volcans (també carretera GI-524) des d'on prenem el carrer de Sant Martí en direcció nord. 900 metres més endavant arribem a una cruïlla; aquí defugim la pista forestal que se'n va per la dreta cap a Sant Martí Vell, també l'ample vial que surt d'enfront i girem a l'esquerra. Creuem el petit barri del Mascou i, un cop hem deixat les cases enrere, trobem la font a mà esquerra i a peu de carretera.


Es tracta d'una font isolada, feta d'obra i arrebossada amb ciment. Té planta quadrada, fa una mica més de mig metre de base per dos i mig d'alçada, la seva coberta és una piràmide escapçada.

A dalt de tot, a la coberta, és on se situa la sortida de l'aigua a través de dos curts brocs de ferro disposats a un pam de distància, l'un al costat de l'altre.

A sota recull l'aigua una bassa en forma de L que envolta el cos de la font per dos costats. Al lateral esquerre hi ha una segona bassa rectangular que s'omple amb el sobrant de la primera bassa i al seu costat un clàssic safareig.

Al capdamunt i sota els brolladors, hi trobem el nom de la font gravat en unes rajoles de terrissa que envolten la font.

A la dreta disposem d'un banc de fusta per seure.