Font de la Trinitat


Batet de la Serra (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1750,2.5282Clica per veure la ubicació.
Alçada:720 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2017


Erigida al planell de Batet, al costat de la carretera i per sota del santuari de la Trinitat. Tot l'indret està emplaçat dins dels límits del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Per arribar-hi ens situem al punt quilomètric 2 de la carretera GI-524 que porta d'Olot a Santa Pau. Aquí engega la carretera GIV-5241 que cal seguir. Al cap de 2,5 quilòmetres defugirem el desviament a l'esquerra que porta a l'església de Santa Maria de Batet, quilòmetre i mig més endavant deixarem a la dreta el trencall que puja al santuari de la Trinitat i només 40 metres més endavant serem al costat de la font.


El conjunt queda en una terrassa enllosada i enlairada respecte la carretera, protegida per uns murets que alhora fan de bancs per seure a l'ombra d'un bon nombre d'arbres i amb unes escales que ens hi atansen.

Es tracta d'una sòlida construcció tota feta de pedra volcànica que acull la font i també la cisterna de captació. De planta quadrada, fa uns quatre metres de base per uns tres d'alçada amb la coberta arrodonida. El seu frontal queda endarrerit metre i mig respecte la façana principal, aixoplugat sota una volta.

Dins hi tenim la sortida de l'aigua regulada per tres aixetes de polsador disposades al mateix nivell i separades tres pams entre elles. A sota, una pica allargada de cap a cap de paret recull l'aigua que desguassa per la dreta.

Damunt dels brolladors hi ha el registre metàl·lic que dóna accés al dipòsit de reserva. Aquest presenta el gravat d'un escut amb una doble creu i la paraula Batet. Sota l'escut hi ha la data 1973, possiblement l'any de l'últim arranjament.

Al capdamunt de la façana principal hi trobem una llarga llosa de granit amb el nom de la font gravat.