Font de la Milans


Arenys de Munt (Maresme )
Coordenades GPS:41.6148,2.5069 Clica per veure la ubicació.
Alçada:240 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2017
Caminades:
I-246  Clica per enllaçar amb la caminada I-246.


La localitzarem a la llera dreta del torrent de la Milans o de la riera de Sobirans (segons quin mapa es miri), a uns tres quilòmetres al nord-oest del nucli urbà d'Arenys de Munt, a només un quilòmetre a l'oest del parc de Lourdes.
Us recomano que primer ens apropem al parc de Lourdes. S'hi accedeix per la carretera de Lourdes que és una pista forestal que surt del poble. Des de l'encreuament de la carretera BV-5031 amb la Rambla de Francesc Macià (està indicat el Parc de Lourdes), només cal remuntar la riera durant quilòmetre i mig, fins que arribem a la zona de lleure del Santuari de Lourdes, on trobarem a mà esquerra una àmplia esplanada per estacionar el vehicle amb comoditat (si és festiu cal que matineu, doncs s'acaba omplint). Ja a peu seguim per la mateixa pista per on hem vingut i amb el mateix sentit. Al cap d'uns 150 metres abandonem la pista que se'n va per la dreta passant per sota d'un petit pont que fa les funcions d'aqüeducte, nosaltres agafem un camí que surt per l'esquerra en sentit sud-oest. De seguida passem pel costat d'un antic pou que trobem enlairat a mà esquerra. El camí s'endinsa en el bosc i circula en paral·lel al torrent de la Milans que portem a l'esquerra. 200 metres més endavant arribem a una trifurcació de camins; de tots ells prenem el brancal de més a la dreta, mantenint però la direcció que dúiem. Al cap d'uns 250 metres sortim a una gran clariana. En aquest punt cal desviar-nos del camí fressat, creuar la riera que acostuma a estar eixuta i seguir uns 40 metres en sentit sud-oest fins que trobem la font, que queda al marge, en un ambient humit de riera, envoltada de falgueres i molses.


Sembla ser que un esllavissament de terres es va endur el frontal on hi havia un mosaic de rajoles amb el nom de la font i on estava collat el broc. Ara, l'aigua brolla per un llarg tub de plàstic subjectat per un tronc i cau directament al terra, desguassant al torrent que pren el seu nom.