Font del Panxut


Guardiola de Berguedà (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2316,1.8834 Clica per veure la ubicació.
Alçada:723 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2017


Es troba dins el parc que duu el seu nom, situat als afores del nucli urbà pel sud-est, entre la carretera C-16/E-9 i el riu Llobregat.
Per accedir-hi ens apropem a Guardiola de Berguedà per la carretera C-16/E-9. Ens desviem a la sortida Sant Julià de Cerdanyola/La Pobla de Lillet/Ripoll. Tot seguit entrem en una rotonda; deixem els dos primers trencants que porten a Sant Julià de Cerdanyola i a La Pobla de Lillet i prenem el que assenyala Guardiola de Berguedà. Un cop passat el riu Llobregat ja veurem a mà dreta una esplanada on poder estacionar el vehicle. Ja a peu voregem la zona esportiva Municipal i darrere seu hem de trobar un bonic pont penjant que travessa el riu i ens aboca al parc.


La font presideix una àmplia esplanada, ben equipada com a zona de lleure; amb taules, bancs i barbacoes.

Al mig de l'esplanada, unes escales per un costat i una àmplia pendent esglaonada i herbada ens aboquen a un espai enclotat i cobert de grava on s'hi ubica la font, a recer d'un mur transversal de pedra que reté les terres i al mateix temps li fa de frontal. Aquest mur és fet amb pedres de diferents colors i fa uns tres metres d'alçada a la part més fonda i està protegit per una barana de fusta.

L'aigua raja per un broc de pedra que surt del mur i cau a un bassal semicircular ple de grava a mig pam del terra.

Damunt del broc hi ha una llosa de pedra amb el nom de la font gravat.