Font de l'Avellaner


Guardiola de Berguedà (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2302,1.8808 Clica per veure la ubicació.
Alçada:716 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2017


Es troba dins el parc que duu el seu nom, situat als afores del nucli urbà pel sud-est, a tocar de la llera dreta del riu Llobregat i al costat mateix de la resclosa.
Ens hi podem atansar fàcilment des del centre del nucli urbà, on trobarem indicadors que ens assenyalen la font. Només cal que ens situem al costat de l'església parroquial, des d'on arrenca en baixada el camí del Riu. Seguint-lo durant uns 300 metres ens condueix al parc. A l'extrem sud queda la font.


La font és una construcció totalment obrada en pedra del país, amb una paret frontal d'uns dos metres i mig d'amplada per gairebé dos d'alçada i rematada en forma arrodonida. A banda i banda arrenquen en angle obert dues parets més que al mateix temps fan de respatller a dos llargs bancs per seure.

L'aigua raja generosament per un broc de pedra situat al mig del frontal i cau a un bassal semicircular de mig pam d'alçada ple de grava.

La font es troba en un bonic parc urbà, amb un estanyol al mig creuat per un pontet de fusta i envoltat de molts bancs per seure. Pel costat del parc hi circula el canal.