Font del Sàlic


La Nou de Berguedà (Berguedà )
Coordenades GPS:42.1643,1.8867 Clica per veure la ubicació.
Alçada:833 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2017


Emplaçada al marge esquerre del torrent de la Nou, a uns 300 metres al sud-est del petit nucli de la Nou de Berguedà i a uns 250 al nord-est del Santuari de Lourdes, per sota de la carretera en direcció a Vilada.
Per arribar-hi, cal primer accedir a la Nou de Berguedà per la carretera BV-4022 que es pren al punt quilomètric 107,9 de la carretera C-17/E-9, a la cua del pantà de la Baells. Quan haurem fet uns 4,4 quilòmetres i ja siguem prop del poble, defugim el brancal de l'esquerra que ens atansaria al nucli urbà i agafem el desviament de la dreta que en no res ens aboca a una gran esplanada presidida pel santuari de Lourdes. Un cop aquí cal seguir per una estreta carretera que surt de l'esquerra de l'esplanada en direcció a Vilada. De seguida defugim un trencall a l'esquerra que puja al poble i una mica més de 150 metres més endavant descrivim una pronunciada corba a la dreta al mateix temps que creuem el torrent de la Nou. En aquest punt, just passat el torrent, ens queda la font, per sota de la carretera i a mà esquerra. A l'entrada del revolt disposem d'un petit espai per estacionar el vehicle.


La font queda en un espai enclotat per sota de la carretera, delimitat per aquesta, pel marge de la muntanya i pel torrent de la Nou. Unes escales que arrenquen a peu de la carretera ens hi baixen amb comoditat.

Es tracta d'una senzilla però alhora acollidora font. L'aigua raja per un tub de plàstic que surt del mateix marge de la muntanya, cau a un enreixat de ferro que queda per sota del nivell del sòl i travessa per sota del replà desguassant directament al torrent que resta a escassos 5 metres.

Damunt del broc hi trobem el nom de la font pintat en lletres vermelles sobre una llosa collada al marge.

A banda i banda de la font disposem de dos bancs de pedra per seure.