Font del Torrent


Gombrèn (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2497,2.0902Clica per veure la ubicació.
Alçada:908 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2017


La localitzem al marge dret del torrent de Barruell al seu pas pel poble, a escassos 35 metres de la font Grossa, la qual resta a l'altra banda del torrent.
Malgrat no està assenyalat, el seu accés és ben senzill, doncs recentment s'ha arranjat un bonic camí de passejada que hi mena. Ens hi podem atansar a peu des del bell mig del nucli urbà, per exemple ens situem a la plaça del Roser, davant mateix de l'església de Sant Pere, seran escassos 200 metres de caminar. Si sortim de Gombrèn per la carretera GI-402 en direcció a La Pobla de Lillet, tot just haguem deixat l'església de Sant Pere enrere, cal trencar a l'esquerra per l'avinguda Moisés Torrens. Uns 75 metres més avall, en el punt que comença un revolt a l'esquerra, hem d'agafar un caminet planer que arranca per la dreta i que circula en paral·lel amb el torrent. Una quarantena de metres després defugim unes escales a la dreta que pugen a la carretera, tot seguit rebutgem un primer pont a l'esquerra que salva la riera i entrem en una agradable parc presidit per la font Grossa, la qual resta a uns 15 metres enfront nostre. Des d'aquí veurem la font del Torrent a l'altra banda de la riera i també un simpàtic pontet de pedra que la salva i ens hi atansa.


L'indret on es troben les dues fonts és un bucòlic i ombrívol racó ben endreçat, acompanyades pel xiuxiueig de l'aigua del torrent i pel petit pontet de pedra que harmonitza encara més l'espai. De ben segur un bon lloc per fer-hi una passejada.

La font és obrada en pedra i està adossada al marge. El seu frontal, que és part del marge, queda endarrerit pam i mig, aixoplugat sota una volta. L'aigua raja regulada per una aixeta de polsador, és recollida per una primera pica que hi ha a sota i després passa a una altra que queda a la dreta de la font.