Font del Querol


Campdevànol (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2262,2.1381Clica per veure la ubicació.
Alçada:764 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Juny 2017


Erigida dins la zona d'esbarjo que porta el nom de la font, situada a la riba dreta del riu Merdàs, en un paratge d'una gran bellesa i riquesa natural; un ampli prat amb moltes taules, bancs, graelles per poder fer pícnic i una gran esplanada herbada al mig. Tot això amenitzat pel pas del riu Merdàs, amb un bonic pont de ferro que el travessa.
Per accedir-hi des de Campdevànol, cal prendre la carretera GI-401 en direcció a Gombrèn. Quan siguem aproximadament al punt quilomètric 2,4, uns 50 metres abans del càmping Pirinenc, trobarem un trencall a l'esquerra que en baixada ens aboca a l'aparcament.
Tingueu en compte que l'aparcament d'aquesta àrea està regulat per una barrera motoritzada i té un cost fix de 10' per cotxe (juny-2017) tots els dies de la setmana. Si només preteneu visitar la font, podeu deixar una estona el vehicle a la carretera i anar-hi a peu.


En quan a la font, aquesta es localitza a l'extrem més occidental de la zona de lleure, al final de l'esplanada herbada i sota els arbres. Es tracta d'una bonica font boscana de pedra, adossada al marge i plantada damunt d'un replà empedrat que delimita el conjunt. Està formada per un mur transversal d'uns tres metres d'amplada. La part central sobresurt respecte la resta i és coronada per una pedra arrodonida. L'aigua brolla per un gruixut broc de plàstic a mitja alçada i cau a un bassal rodó arran del sòl.

A banda i banda del brollador arrenquen dos bancs de pedra per seure, arrambats al mur transversal que els hi fa de respatller. A cada extrem hi tenim altres dos seients, també de pedra però sense respatller.

Per la Festa Major de Campdevànol, que se celebra el tercer diumenge, dilluns i dimarts de Setembre, era típic anar a passar-hi el darrer dia, el que se'n diu la Tornaboda.