Fonts del Cementiri


Tarragona (Tarragonès )
Coordenades GPS:41.1248,1.2534Clica per veure la ubicació.
Alçada:59 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2017


Emplaçada davant del cementiri municipal de la ciutat de Tarragona, uns 75 metres més amunt de l'entrada principal però a l'altra costat del carrer.


El conjunt de la font queda en una terrassa allargada i enlairada respecte del carrer, a recer d'una paret d'obra vista que al mateix temps allotja els brolladors i per un muret que fa de barana protegint-la del carrer, amb dues escales situades una a cada extrem.

La font està molt ben arranjada. Consta de cinc arcs de maons vistos adossats a la paret principal, amb rajoles de ceràmica a l'interior, formant triangles de colors verd i beix. L'arc central és més gran que els altres, disposa de tres brolladors i està encapçalat per l'escut de Catalunya. La resta d'arcs acull un únic brollador i tenen, d'esquerra a dreta, els escuts de Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona. Cadascun dels arcs tenen a sota unes piques semicirculars que recullen l'aigua.

Sembla ser que la seva aigua procedeix de la mina de l'Arquebisbe (Puigpelat).

Aquesta havia estat una font molt utilitzada pels tarragonins, sobretot quan l'aigua de la xarxa municipal era salada, ja que evitava salvar el desnivell de les fonts de l'Oliva, situades damunt del turó que queda ben a prop, al nord-oest.