Font del Torrent de les Canaletes


Urús (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3242,1.8504 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,583 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2017
Caminades:
I-253  Clica per enllaçar amb la caminada I-253.


Localitzada a 1,1 quilòmetres al sud en línia recta del refugi d'Urús, a peu del corriol que puja a buscar la pista que mena al refugi del Cortal d'en Vidal i a pocs metres de la llera esquerra del torrent de les Canaletes.
Per accedir-hi ens apropem al refugi d'Urús, al qual hi podem arribar en cotxe per una pista forestal que arrenca al costat del cementiri, en total uns 4 quilòmetres des del poble. Un cop al refugi estacionem el vehicle i continuem a peu. Deixem el refugi a l'esquerra, defugim la pista que surt d'enfront en sentit nord-est i prenem l'ampla pista que marxa plàcidament per la dreta en direcció sud-oest pel mig d'una pineda en lleugera pujada. Continuem uns 400 metres per la pista, fins que siguem en un revolt molt marcat a l'esquerra. Uns metres abans d'aquest revolt abandonem la pista i trenquem a l'esquerra per un corriol ascendent al mateix temps que ens encarem al sud-est i ens endinsem al bosc. Inicialment caminem en paral'lel a la pista que ens acompanya a sota a la dreta, però de mica en mica ens anem allunyant d'ella, seguint nosaltres direcció sud. El corriol és agradable de fer, discorre sempre per dins el bosc i presenta una molt suau pujada. Al cap d'uns 600 metres de circular pel corriol travessem una petita tartera i 250 metres més endavant creuem a gual el torrent de les Canaletes, passat el qual el camí fa un gir sobtat a la dreta i ens adrecem al nord-oest. Al cap de només 25 metres trobem la font a peu de camí a mà esquerra.


La font queda al marge del camí. El broc principal és un tub quadrat de ferro pintat de color verd i encastat a les roques per on raja l'aigua que cau directament al terra formant un petit rec que travessa el camí i desguassa al torrent.

Per les roques cobertes de molsa regalimen uns degotalls que aporten encara més aigua.