Font del Cortal d'en Vidal


Urús (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3259,1.8405 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,653 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2017
Caminades:
I-253  Clica per enllaçar amb la caminada I-253.


Emplaçada a escassos 20 metres a l'oest del refugi del Cortal d'en Vidal, situat a l'obaga de la serra del Moixeró.
Per accedir-hi ens apropem al refugi d'Urús, al qual hi podem arribar en cotxe per una pista forestal que arrenca al costat del cementiri, en total uns 4 quilòmetres des del poble. Un cop al refugi estacionem el vehicle i continuem a peu. Tal com hi hem arribat, deixem el refugi a l'esquerra i continuem per la pista que surt d'enfront, seguint els rètols que ens assenyalen el refugi del Cortal d'en Vidal. Si seguim en tot moment la pista que puja lleugerament, uns 3,2 quilòmetres més amunt ens aboca en un gran prat presidit pel refugi del Cortal d'en Vidal. Al cantó de baix del refugi, a només una vintena de metres d'aquest, ens espera aquesta senzilla però agraïda font.


Més que una font, podríem dir que es tracta d'un abeurador pel bestiar, però malgrat lo rudimentari del conjunt, és un punt d'aigua important per aquells que es desplacen fins el refugi i pretenen pernoctar-hi.

L'aigua raja per un tub de plàstic subjectat a un pal de ferro clavat al terra i alimenta directament un abeurador de xapa rovellada.

El bonic refugi que hi ha al costat té capacitat per a unes vint persones, disposa de telèfon, emissora de ràdio, xemeneia, possibilitat de cuinar, dos matalassos i dues mantes. No es troba en gaire bon estat de conservació.

Des d'aquí es gaudeix d'una bona vista panoràmica al nord de la Cerdanya.