Font de la Perdiu


Bellver de Cerdanya (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3791,1.7827Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,130 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2017


Localitzem aquesta tímida font a una mica més d'un quilòmetre al nord del nucli urbà de Bellver de Cerdanya, dins el bosc i a escassos 100 metres per sota de la carretera que puja a Ordèn i Talltendre.
Ja us avanço que no és pas fàcil trobar-la, però intentaré fer-vos cinc cèntims.
Si anem de Puigcerdà a Bellver de Cerdanya per la carretera N-260, poc abans d'entrar a la vila (pk 196,5) cal desviar-se a la dreta i prendre direcció a Ordèn i Talltendre (ambdós pobles estan assenyalats). Sense deixar l'estreta i revirada carretera, al cap d'uns 1,55 quilòmetres, tot just 75 metres després d'haver sortit d'un revolt a l'esquerra, disposem a mà dreta d'un petit espai per estacionar el vehicle. En aquest punt trobarem un pilonet de pedres i al seu costat un corriol descendent que arrenca en direcció sud-est. Quan haguem caminat uns 75 metres arribem a una bifurcació; rebutgem el brancal ascendent de l'esquerra i agafem el de la dreta, en lleugera baixada i que immediatament fa un tomb envers la dreta. Doncs només que continuem uns 25 metres toparem amb un regueró per on raja aigua i que travessa el camí. A peu de camí a mà dreta i al terra ens espera la font, normalment coberta de vegetació.


Es tracta d'una surgència que brolla a mig pam del terra a través d'una teula. El seu voltant és ple de matolls però si observem a l'altra banda de camí, allà on va a parar l'aigua de la font, veurem que el tipus de vegetació és diferent a la resta.