Font de la Pedregosa


Rellinars (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6344,1.9354Clica per veure la ubicació.
Alçada:425 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2020
Caminades:
I-257  Clica per enllaçar amb la caminada I-257.


Emplaçada uns 70 metres per damunt del torrent de la Saiola, a escassos 100 metres a sud-est de la font del trull, situada a una mica més de dos quilòmetres a l'est en línia recta del nucli urbà de Rellinars i a mig quilòmetre al sud de les Boades.


Podem acostar-nos en cotxe fins molt a prop. Comencem apropar-nos al quilòmetre 13,6 de la carretera B-122 que porta de Terrassa a Rellinars. En aquest punt arrenca una pista forestal de terra que marxa en direcció nord-est, cap a les Boades. Trobarem un cartell a la carretera que ens assenyala les Boades i també la font de Carlets. Si prenem aquesta pista, al cap d'uns 675 metres, després d'un revolt a la dreta i abans d'arribar a un gual que travessa la riera, deixarem la font de Carlets a escassos 40 metres a l'esquerra. Continuem sense deixar la pista que ara circula en direcció sud-est i amb la riera a la dreta. Al cap d'uns 250 metres descrivim un gran revolt a l'esquerra al mateix temps que abandonem la riera de Rellinars que se'n va per la dreta. Acabat el revolt quedem encarats al nord i lleugera pujada. Uns 200 metres més amunt la pista es bifurca. En aquest punt hauríem d'estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa. Així doncs, ja a peu, rebutgem el brancal de l'esquerra que puja cap a les Boades i fem pel de la dreta. Només una seixantena de metres més endavant travessem el torrent de la Saiola alhora que entrem en una corba a la dreta. Uns 50 metres després d'haver creuat el torrent i abans de sortir del tot de la corba, cal trencar a l'esquerra per un corriol que es fica dins el bosc i que en 40 metres ens aboca al torrent. A l'altra banda ja veiem la curiosa font del Trull. Des de la font del Trull que deixem a l'esquerra, seguim la llera del torrent una cinquantena de metres amunt fins que trobem a mà esquerra un gran pi i un corriolet que surt del seu darrere. Seguim el corriol que puja en direcció est durant uns 70 metres fins trobar la font de la Pedregosa.


Es tracta d'una surgència intermitent que brolla de l'interior de la cova.

Només raja quan les pluges han estat molt continuades. El seu cabal es abundós però dura pocs dies.

Al costat de l'avenc hi ha un pou cilíndric de metre i mig de diàmetre per uns sis o set de fondària, amb una corda lligada al capdamunt, suposem que per fer-la servir per recollir aigua en èpoques humides.

Aquesta surgència només brolla quan les pluges han estat molt continuades. El seu cabal es abundós però dura pocs dies.