Font de la Barbotera


Rellinars (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6370,1.9352Clica per veure la ubicació.
Alçada:426 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2020
Caminades:
I-257  Clica per enllaçar amb la caminada I-257.


Situada a uns dos quilòmetres a l'est en línia recta del nucli urbà, mig quilòmetre al sud de les Boades i a només un centenar de metres de la pista forestal que puja a les Boades.


Podem acostar-nos en cotxe fins molt a prop. Comencem apropar-nos al quilòmetre 13,6 de la carretera B-122 que porta de Terrassa a Rellinars. En aquest punt arrenca una pista forestal de terra que marxa en direcció nord-est, cap a les Boades. Trobarem un cartell a la carretera que ens assenyala Les Boades i també la font de Carlets. Si prenem aquesta pista, al cap d'uns 675 metres, després d'un revolt a la dreta i abans d'arribar a un gual que travessa la riera, deixarem la font de Carlets a escassos 40 metres a l'esquerra. Continuem sense deixar la pista que ara circula en direcció sud-est i amb la riera a la dreta. Al cap d'uns 250 metres descrivim un gran revolt a l'esquerra al mateix temps que abandonem la riera de Rellinars que se'n va per la dreta. Acabat el revolt quedem encarats al nord i lleugera pujada. Uns 200 metres més amunt la pista es bifurca; obviem el brancal de la dreta i seguim de front, pista amunt. 250 metres més tard aparquem el vehicle i continuem a peu. En aquest punt cal trencar a la dreta per un caminet descendent que marxa en sentit nord/nord-est (paral·lel a la pista) i va a buscar el torrent de la Barbotera, el qual assolim un centenar de metres més enllà. Un cop siguem al torrent cal travessar-lo i pujar un petit talús que ens duu a un racó ombrívol on hi trobem un avenc que és la font de la Barbotera.


La font es troba a l'interior d'una petita cova. Es tracta d'una surgència intermitent, penetrable pocs metres.

Passa moltes temporades seca, però després d'una època d'intenses pluges, treu una gran quantitat d'aigua a forta pressió.

De totes les fonts intermitents de la contrada, la Barbotera és la que pot aconseguir un cabal més abundant (227 l/s) després només de la Saiola (360 l/s).

Una mica més amunt hi ha l'avenc que porta el mateix nom.