Font de les Boades


Rellinars (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6443,1.9356Clica per veure la ubicació.
Alçada:507 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Setembre 2017
Caminades:
I-257  Clica per enllaçar amb la caminada I-257.


Localitzem aquesta font a uns dos quilòmetres i mig al nord-est del nucli urbà, situada al marge esquerre del torrent d'en Roca, uns 400 metres més amunt del mas Les Boades de qui rep el nom, i a peu del camí que porta de l'esmentat mas a Les Cases per on hi transcorre també el GR-5.
Podem acostar-nos en cotxe fins molt a prop. Comencem apropar-nos al quilòmetre 13,6 de la carretera B-122 que porta de Terrassa a Rellinars. En aquest punt arrenca una pista forestal de terra que marxa en direcció nord-est, cap a les Boades. Trobarem un cartell a la carretera que ens assenyala Les Boades i també la font de Carlets. Sense deixar aquesta pista, al cap d'una mica més de 2,5 quilòmetres deixem el mas Les Boades enlairat a la dreta i tot seguit arribem a una intersecció de camins on estacionem el vehicle. Situats doncs a la cruïlla de camins tal com hi hem arribat; a la dreta aniríem a pujar al Castell de Bocs, nosaltres, ja a peu, prenem un ample vial a l'esquerra al mateix temps que enllacem amb el GR-5 provinent de Sant Llorenç Savall. Una estaca de ferro amb les franges blanques i vermelles així ens ho assenyala. Ho fem mantenint la direcció que dúiem, nord i lleugera baixada. Només 250 metres més enllà arribem a una cruïlla de camins; el primer que veiem és una gran bassa coberta de pedra que ara fa les funcions de dipòsit, amb un registre metàl·lic a la part baixa. Si seguim el caminet que circula pel costat de la bassa, en no res ens durà a la pròpia font.


La font és una construcció obrada en pedra que en el seu interior, sota una volta, acull la cisterna de captació. Si raja, podrem veure com l'aigua cau per una formació tosca i omple el dipòsit.

Malauradament, el seu exterior està ple de tubs i canonades de plàstic. Tot i així es manté la vella pedra amb dues regates per on brollava l'aigua antigament i també es conserva a sota una petita pica que la recollia.

Al costat hi tenim actualment un broc de ferro per on brolla l'aigua actualment, només a vegades. Aquesta aigua no ve del dipòsit de reserva on està collat el petit broc, sinó que prové directament de la mina que queda a només una vintena de metres torrent amunt. Una mànega de plàstic condueix l'aigua.