Font de les Llambordes


Santa Coloma de Farners (Selva )
Coordenades GPS:41.8570,2.6616Clica per veure la ubicació.
Alçada:120 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Eixuta
Última visita:Setembre 2017
Caminades:
I-259  Clica per enllaçar amb la caminada I-259.


Trobarem la malaguanyada font dins el Parc de Sant Salvador, situat aquest a l'extrem sud-oest de la ciutat. La font queda al marge dret de la riera de Santa Coloma, en un extrem del passeig arbrat on és emplaçada la font de Sant Salvador i a només uns 75 metres d'aquesta.
Si venim del nucli urbà pel passeig Sant Salvador, un cop hem travessat el pont que salva la riera ja som dins el parc. Defugim el camí de terra que se'n va per la dreta cap a la font Picant, també rebutgem la pista cimentada que surt d'enfront per pujar al santuari de Farners i prenem el passeig arbrat que arrenca per l'esquerra. En menys de cent metres som davant de la font de Sant Salvador, la qual ens queda a la dreta, ben visible doncs presideix aquesta banda de parc. A la nostra esquerra, a tocar de la riera, veiem una barana de ferro pintada de verd. Ens hi apropem. No baixem per la rampa que hi ha al darrere seu i que condueix a la riera, continuem envers la dreta seguint el curs de la riera que ens queda a sota a l'esquerra. Al cap de només una cinquantena de metres veurem als nostres peus el que queda de la malaguanyada font de les Llambordes.


Font dessecada i en mal estat de conservació. La vegetació quasi l'amaga. Antigament sí que en brollava aigua, però ara ja només en queda el vestigi. Encara es conserva la paret de forma còncava, obrada amb llambordes, d'aquí el seu nom.