Font d'en Casellas


Santa Coloma de Farners (Selva )
Coordenades GPS:41.8622,2.6514Clica per veure la ubicació.
Alçada:134 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Setembre 2017
Caminades:
I-259  Clica per enllaçar amb la caminada I-259.


Localitzada a escassos 20 metres de la llera dreta de la riera de Santa Coloma, a només 250 metres aigües amunt de la font Picant.
Si venim del nucli urbà pel passeig Sant Salvador, un cop hem travessat el pont que salva la riera ja som dins el parc. Defugim el camí de terra que se'n va per l'esquerra cap a la font de Sant Salvador, també rebutgem la pista cimentada que surt d'enfront per pujar al santuari de Farners i prenem el passeig arbrat que arrenca per la dreta. Al començament del passeig deixem a la dreta el monument dedicat a Sant Salvador d'Horta, uns 175 metres després passem a frec de la Resclosa, punt on s'ajunten les dues rieres del poble; la riera de Santa Coloma i la riera de Canadell. Continuem pel bonic passeig, flanquejat per dues rengleres de plàtans i en paral·lel a la riera que ens acompanya tothora a la dreta. Sense deixar el passeig, al cap d'uns 250 metres defugim un petit pont que salva la riera i 150 metres més enllà ens aboca a unes escales de pedra que ens baixen a la font Picant. Travessem el conjunt de la font i continuem per un corriol que circula en paral'lel amb la riera, inicialment de manera planera i per dins el bosc. Mica en mica ens anem allunyant de la riera al mateix temps que ens enlairem lleugerament. Al cap d'uns 250 metres des de que hem deixat enrere la font Picant som en una bifurcació; defugim el brancal de l'esquerra que segueix el Camí Vell de Farners i trenquem per un caminet descendent que surt per la dreta baixa a buscar la riera. Als 25 metres, poc abans d'arribar a la riera, s'acaba la baixadeta i és el moment d'estar atents, doncs a la paret que ens queda a mà esquerra ens espera la font d'en Casellas.


La font queda a la part baixa d'una paret d'obra vista que queda sota el camí Vell de Farners. L'aigua s'emmagatzema en una basseta adossada a la paret i vessa per un curt broc de ferro al terra.

Aquesta font, que antigament havia rajat amb més abundor, ara pràcticament només brolla quan plou. L'aigua que surt és bàsicament pluvial pel que no es pot assegurar la seva potabilitat.

Avui dia no es troba en gaire bon estat de conservació, molt tapada per la vegetació.