Font de Can Prat


Santa Coloma de Farners (Selva )
Coordenades GPS:41.8695,2.6550Clica per veure la ubicació.
Alçada:142 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Setembre 2017


Es troba a la sortida de la ciutat pel nord, sobre el marge dret de la riera de Canadell i per sota de la intersecció de la carretera de Castanyet amb l'avinguda de Xile.
Si sortim de Santa Coloma en direcció a Castanyet, just després del pont que travessa la riera, trobarem a mà esquerra l'avinguda de Xile. Doncs aquí, unes escales de pedra ens baixen a la font, la qual ens resta a escassos 25 metres i ja és ben visible des de la mateixa carretera.


La font es troba un xic enlairada respecte la riera i està obrada tota ella amb pedra del país lligada. Un llarg mur transversal reté les terres de la muntanya. El seu frontal està allisat amb ciment i adherit a un doble mur de pedra que sobresurt del mur principal. Aquí és on hi trobem la sortida de l'aigua a través d'un broc d'acer inoxidable a mitja alçada. L'aigua cau a un enreixat per on desguassa a la riera.

Bonica font, més que centenària, doncs al damunt del frontal hi ha gravada una inscripció amb la data 1899, possiblement l'any de construcció de la font.

A banda i banda disposem de dos bancs de pedra per seure amb respatllers que alhora delimiten l'espai, formant una terrassa ben acollidora.

A la dreta del mur principal hi ha el registre que dóna accés a la cisterna de captació. Acostuma a rajar tot l'any.

Ens crida l'atenció un cartell penjat per l'Ajuntament amb un seguit de normes per tal de recollir l'aigua, senyal de lo ben valorada que aquesta està pels veïns. Només es poden recollir 16 litres per persona, qui en vulgui més s'ha de posar de nou a la cua i esperar el seu torn. També prioritza qui vulgui beure per davant dels que omplen recipients.