Font del Roure


Santa Coloma de Farners (Selva )
Coordenades GPS:41.8715,2.6561Clica per veure la ubicació.
Alçada:145 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Setembre 2017


Localitzada als afores de la ciutat pel nord, al marge esquerre de la riera de Canadell o de Castanyet i a pocs metres de la carretera que duu a Castanyet.
És molt fàcil d'accedir. Si sortim de Santa Coloma en direcció a Castanyet, just després del pont que travessa la riera,trobarem una intersecció; rebutgem l'avinguda de Xile que se'n va per l'esquerra i continuem de front per la carretera GIP-5511 que duu a Castanyet durant uns 200 metres, on disposem d'un petit espai a mà dreta on poder deixar el cotxe. Aquí arrenca un corriol descendent que en no res ens aboca a una petita resclosa, la qual travessem per un pas de pedres. A l'altra banda ja ens espera la font del Roure.


Bonica font emplaçada en un agradable entorn frondós i humit. La font queda adossada al marge de la muntanya, consta d'un mur frontal convex obrat amb petits carreus de pedra, d'un metre i mig d'amplada pel mateix d'alçada i rematat amb forma arrodonida. A mitja alçada surten tres brocs d'acer inoxidable disposats l'un al costat de l'altre i a dos pams de distància. A sota recull l'aigua un bassal allargat de pedra que ressegueix el perímetre del mur.

A l'extrem superior dret del frontal tenim un cartell de plàstic que ens recorda el nom de la font i ens avisa que l'aigua no és apta pel consum.

Darrere la font, a només cinc metres, queda la porta que dóna accés a la mina.

L'aigua d'aquesta font és canalitzada fins el nucli urbà per alimentar la font del Carrer Calau.