Font d'en Míliu


Santa Coloma de Farners (Selva )
Coordenades GPS:41.8998,2.6026Clica per veure la ubicació.
Alçada:443 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Setembre 2017


Emplaçada a uns 2 quilòmetres al nord-oest en línia recta del petit llogaret de Castanyet, situat aquest a uns 4 quilòmetres al nord/oest de Santa Coloma de Farners a la qual està annexat tot i que té entitat pròpia.
El seu accés no és complicat però sí que queda una mica allunyat, ens hi podem atansar en cotxe.
Si sortim de Santa Coloma en direcció a Castanyet, just després del pont que travessa la riera, trobarem una intersecció; rebutgem l'avinguda de Xile que se'n va per l'esquerra i continuem de front per la carretera GIP-5511 que duu a Castanyet. Al cap d'uns 3,8 km s'acaba la carretera asfaltada; som al petit nucli de Castanyet, amb l'església de Sant Andreu enlairada a la dreta i la Taverna de Castanyet a peu de carretera. Hem de continuar de front per la pista de terra que aquí comença, direcció al Subirà. Uns 400 metres després passem a frec de la font de la Pau que deixem a mà dreta. Sense deixar la revirada pista que està ben condicionada i es fa amb comoditat, uns 3,1 quilòmetres més endavant arribem a una bifurcació; rebutgem la pista que surt davant cap a l'Albó i trenquem a l'esquerra, creuant un pont que salva el sot Fosc i seguint un cartell que ens indica el Samye Dechi Ling Centro de Retiros La Fradera. 400 metres més enllà la pista comença a descriure un revolt a l'esquerra, és aquí, abans de creuar el torrent, on ens espera la font d'en Míliu a mà dreta.


Bonica construcció amb taula i bancada de pedra per seure i fer un merescut mos a la muntanya.

Es tracta d'una petita font isolada, amb un frontal que és una llosa plana i treballada que descansa en un pedestal de pedra.

L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable colzat i cau a un bassal quadrat gairebé arran del sòl que està pavimentat.

Davant la font i delimitant l'espai, disposem d'uns bancs i tamborets de pedra envoltant una tauleta també de pedra.

En una roca darrere la font hi trobem un bonic mosaic de rajoles de ceràmica amb el nom sencer de la font, font de Mossèn Salvi i d'en Míliu.