Font de la Roqueta


Serra de Daró (Baix Empordà )
Coordenades GPS:42.0237,3.0783Clica per veure la ubicació.
Alçada:11 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2017


Localitzada a un quilòmetre al nord-oest en línia recta del petit nucli de Llabià, al costat del Pont Romà de la Roqueta que salva la riera de Salzer. La font resta a escassos 35 metres de la petita carretera que comunica Llabià amb Serra de Daró i a només 135 metres del marge dret del riu Daró.
Sortim del nucli urbà Serra de Daró pel sud, per la carretera GI-644 que duu a Ullastret. Uns 200 metres després d'haver deixat les últimes cases enrere i tot just creuat el Daró arribem a una rotonda. En aquest punt abandonem la carretera principal i trenquem a l'esquerra per una altra que ens assenyala Llabià i marxa en sentit est. Al cap de 600 metres trobarem una pista de terra que surt a mà esquerra. Aquí aturem el vehicle i ja a peu la seguim escassos 35 metres on ja veurem el pont a mà esquerra i als seus peus la font.


La font queda a només 5 metres del pont, a peu de la riera. Consta d'una estructura de pedra de base rectangular, d'un metre d'amplada, dos de llarg i metre i mig d'alçada. A la part baixa és on s'hi ubica la sortida de l'aigua mitjançant un gruixut broc de ferro i a sota seu un petit bassal de pedra la recull.

Sembla ser que només raja en molt comptades ocasions.

Al costat de la font hi ha el petit pont de la Roqueta, considerat d'origen romà ja que està situat al vell camí romà que conduïa de Llabià a Ullastret. Es tracta d'un pont d'un sol arc o arc d'un sol pont. Està sobre un torrent sec, tocant sobre l'antic estany d'Ullastret, dessecat al segle XIX. És situat en l'antic i ja desaparegut camí romà que anava a Ullastret. Està construït a base d'una volta de pedra posada a sardinell. La seva conservació és pèssima.