Font Antiga de Rupià


Rupià (Baix Empordà )
Coordenades GPS:42.0205,3.0069Clica per veure la ubicació.
Alçada:72 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2017


Situada als afores del poble per l'oest, al marge dret de la riera de Rupià i molt a prop de Can Grau.
Ens hi podem atansar còmodament a través d'una curta passejada d'uns 300 metres. Ens situem a l'església parroquial de Sant Vicenç on davant seu arrenca un curt carrer que ens aboca al camí de la Font, el qual és de terra i surt d'enfront en direcció ponent. Al cap d'una seixantena de metres defugim un camí a l'esquerra, cinquanta metres després som en una bifurcació que fem a l'esquerra, 125 metres més endavant rebutgem un camí que per l'esquerra ens duria de nou al poble (aquest camí també s'anomena de la Font) i només 40 metres més enllà estem al costat de les dues fonts del poble que ens queden a sota a l'esquerra, a la llera de la riera. La font Nova i la font Antiga resten a menys de 10 metres una de l'altra, separades només per la riera.

Si creuem el pont de pedra amb escales que salva la riera accedim a la font Nova, situada al marge dret de la riera. Si baixem per les escales amb barana de ferro que surten a la dreta del pont ens atansen a aquesta font, l'Antiga, que queda a la llera esquerra.


És un agradable indret recollit i humit.

La font queda a la mateixa llera de la riera, adossada a la paret de pedra que sustenta les escales que hi donen accés. Dins una construcció de maons amb volta és on hi trobem la sortida de l'aigua mitjançant un petit broc de ferro encastat a la paret de pedra. A sota hi ha les restes d'un bassal de maons.

En una de les fotografies podeu veure les dues fonts.