Font del Cuní


Anyells (Baix Empordà )
Coordenades GPS:41.9934,3.0082Clica per veure la ubicació.
Alçada:57 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2017


La localitzarem al veïnat d'Anyells, petit agregat de Corçà. Està situada a peu del camí que duu a Anyells i Planils, a només 200 metres de la carretera C-66.
Si sortim de Corçà en direcció nord/nord-oest per la carretera C-66, al cap d'uns 650 metres després d'haver deixat enrere les últimes cases (això és el punt quilomètric 14,4), trenquem a l'esquerra per una pista cimentada que marxa cap a Anyells en sentit ponent. Només 200 metres més enllà ens espera a la dreta del camí aquesta vella font.


Es tracta d'una construcció integrada al marge, obrada en pedra i maó vist. Presenta un estat de deixadesa, amb males herbes que cobreixen bona part de la font.

A la paret frontal, la que dóna al camí, és on hi trobem la sortida de l'aigua mitjançant un broc de ferro situat a la part baixa. A sota una pica rectangular de pedra gairebé arran del terra.

Damunt del brollador hi ha dues portes que donen accés a l'interior que acull la cisterna de captació.

Al capdamunt de la font hi ha un rombe incrustat a la façana amb un gravat on ens indica que és propietat de la casa Caramany i que fou restaurada l'any 1915. A l'esquerra un mosaic de rajoles amb el nom de la font i a sota seu un altre que ens recorda que l'aigua no està tractada.