Font de Lilou


Anyells (Baix Empordà )
Coordenades GPS:41.9960,3.0010Clica per veure la ubicació.
Alçada:67 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2017


Localitzada als afores del veïnat d'Anyells, petit agregat de Corçà. Està situada entre els llogarets d'Anyels i Planils, per sota del camí i a la llera de la riera de Rodonell, molt a prop de Can Lilou de qui rep el nom.
Si sortim de Corçà en direcció nord/nord-oest per la carretera C-66, al cap d'uns 650 metres després d'haver deixat enrere les últimes cases (això és el punt quilomètric 14,4), trenquem a l'esquerra per una pista cimentada que marxa cap a Anyells en sentit ponent. Només 200 metres més enllà passem a frec de la font del Cuní que deixem a la dreta. Continuem per la pista, obviant qualsevol camí que ens meni durant uns 775 metres. En aquest punt, just haguem sortit d'un revolt a l'esquerra, ja veurem a mà esquerra unes baranes i unes escales de fusta que baixen a buscar la riera. Deixem el cotxe al voral i baixem a peu fins la font, la qual resta a només 15 metres per sota del camí.


Es tracta d'una senzilla però agraïda font boscana, molt ben arranjada.

Consta d'un petit muret adossat al marge fet amb pedres lligades d'on surt un broc de plàstic per on brolla l'aigua que cau directament al terra i s'escola fins la riera que té a tocar.