Font del Carrer Germans Sitjar


La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà )
Coordenades GPS:41.9602,3.0382 Clica per veure la ubicació.
Alçada:35 m
Accés:Lliure
Tipus:De xarxa
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2017


Font pública d'aigua provinent de la xarxa municipal, erigida al bell mig del nucli urbà, concretament al carrer dels Germans Sitjar i adossada a la façana lateral de l'església parroquial de Santa Maria, a sota del campanar.


Va ser dissenyada per l'arquitecte Marí Sureda i Deulovol, quan la Bisbal va tenir per primera vegada subministrament d'aigua potable l'any 1864.

La font, de caire monumental s'emmarca dins els corrents romàntics del neogòtic. És realitzada amb pedra i obra, tot recreant una façana arquitectònica amb tres columnes que sostenen un frontó amb dos arcs de ferradura apuntats molt tancats.

L'aigua brolla per dos sortidors que son dos caps de lleó de ceràmica i a sota dues piques de pedra recullen l'aigua sobrant.

A banda i banda disposem de dos bancs d'obra per seure, amb el sobre de toves de ceràmica i folrat de rajoles de ceràmica de la Bisbal, amb la tradicional decoració de cartabó.

Cal destacar la presència de l'escut heràldic de la Bisbal al centre; la creu tripomejada és el senyal tradicional de la ciutat, possiblement una referència als bisbes de Girona, senyors de la Bisbal.

Aquesta font ha estat apadrinada pel alumnes de 3r d'Eso de l'IES la Bisbal (Curs 2009-2010), amb la col·laboració de l'Ajuntament. A proposta dels alumnes, el 2013 es va sanejar la font i s'hi va col·locar una placa commemorativa.

Els divendres, aquesta plaça forma part de l'eix on s'instal·len les parades del tradicional mercat setmanal.