Font de la Plaça Sant Pere


Barcelona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.3895,2.1790Clica per veure la ubicació.
Alçada:9 m
Accés:Lliure
Tipus:De xarxa
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2017


Font pública d'aigua provinent de la xarxa municipal emplaçada al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera que pertany al districte de Ciutat Vella. Està erigida a la plaça Sant Pere. La font queda davant l'entrada a l'església de Sant Pere de les Puel·les.


FFont de ferro forjat dissenyada per Pere Falqués el 1893. No es va inaugurar fins tres anys més tard, el 28 d'octubre de 1895.
És d'estil modernista amb referències historicistes gòtiques.

Al capdamunt de l'estructura hi tenim dos fanals de ferro forjat i l'escut de Barcelona sobre el nom de la plaça.
Sant Pere de les Puel·les, o de les Puelles, va ser un monestir benedictí femení fundat a l'actual plaça de Sant Pere.

A més d'un bon arquitecte, Pere Falqués y Urpí es revelà com el millor dissenyador de fanals. Després d'adornar el Saló de Sant Joan (passeig Lluís Companys) amb una vintena de fanals, va creà el model del passeig de Gràcia, del qual van ser plantats més d'una trentena de còpies l'any 1906 . Els treballs de forja els realitzava en el acreditat taller de Ballarín.

L'arribada de l'aigua de Montcada, l'any 1826, va significar que es creessin sis fonts públiques durant el regnat de Ferran VII, una de les quals va ser la de Sant Pere. Aquella font de pedra va ser substituïda per aquesta que podem veure avui dia.