Font de Can Solé


Olesa de Montserrat (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.5454,1.8919Clica per veure la ubicació.
Alçada:112 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2017


Emplaçada al carrer de la font de Can Solé, situat dins el nucli urbà de la vila.


Inaugurada l'1 de maig de 2015, aquesta font forma part del projecte 'Olesa: Aigua Segle XXI' que la Comunitat Minera Olesana està desenvolupant a través de diverses iniciatives relacionades amb els recursos hídrics d'Olesa i la comarca del Baix Llobregat. De fet, la font de Can Solé és la segona font que la CMO posa en funcionament dins del projecte, abans ho va estar la font de Can Carreras i després la font de la Rutlla.

Aquesta font consta d'un brollador de metall amb la cara de l'àngel, popular a la vila, i d'un altre de vertical. L'aigua que surt per la cara de l'àngel és potable i prové de la plaça de les Fonts, el del plat de la pica mena de l'aiguaneix de Can Solé i no és potable.

La bonica pica rodona de pedra buidada que recull l'aigua és l'original que hi havia a l'antiga font, la qual ha estat restaurada després de més de 15 anys guardada a l'Escorxador municipal. Va desaparèixer, però, el safareig que va ser enderrocat juntament amb l'antiga Torre del Sauqué el 1995.

La primitiva font de Can Solé, de la qual s'ha recuperat la pica, anava acompanyada d'un safareig on les senyores hi anaven a fer la bugada. La font va desaparèixer als entorns del 1997-1998 juntament amb la Torre del Sauqué i els arbres camecíparis.

broc amb la cara d'angelet identifica totes les fonts olesanes per on brolla aigua provinent de la plaça de Les Fonts.

Al costat de la font hi ha una placa commemorativa amb un vers d'en Gullem Guillamon i Casanovas que diu així:
Una cara d'angelet
com les cares de la plaça
amb convicció i molta traça
servirà aigua a l'indret.