Font de Claramunt


Pontons (Alt Penedès )
Coordenades GPS:41.4290,1.5165Clica per veure la ubicació.
Alçada:679 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2017
Caminades:
I-264  Clica per enllaçar amb la caminada I-264.


Localitzada a quilòmetre i mig en línia recta al nord del poble, a 300 metres a l'est de la casa de colònies de Cal Diable i a escassos 50 metres per sota del camí de l'Obaga dels Carbons. La font es troba dins el bosc, a només 50 metres del marge esquerre de la riera dels Carbons o torrent de Soval segons quin mapa es miri.
Si sortim del poble pel nord en direcció a l'església de Santa Magdalena, tot just haguem travessat el pont que salva la riera, cal trencar a l'esquerra per una pista de terra que marxa en direcció nord-oest, cap a Cal Diable. Al cap d'uns 1,7 quilòmetres som al costat de la casa de colònies de Cal Diable. Podem deixar el cotxe en un racó que no molesti i seguir a peu.
Estem situats a la pista tal com hi hem arribat, amb la finca de Cal diable a l'esquerra. Seguim la pista fins que descriu una corba a l'esquerra. En aquest punt cal abandonar-la i trencar per un caminet descendent que surt d'enfront nostre (no confondre amb una altre que surt per la dreta). Uns 200 metres més avall trobem una intersecció que fem a la dreta i que de seguida ens porta a la riera, la qual travessem a gual. Un cop a l'altra banda el camí queda un xic desdibuixat, però dir-vos que hem d'anar cap a la dreta, en direcció sud/sud-est i en pujada per dins el bosc. Només 50 metres després d'haver creuat la riera trobarem la font a mà esquerra del camí.


Es tracta d'una surgència natural que queda ensorrada un parell de pams respecte del camí, dins un petit clot de dos per tres pams. És prou difícil de trobar doncs resta tapada per la vegetació.

L'aigua brolla de sota unes pedres, s'escola pel clot, travessa el corriol a través d'un tub de plàstic i desguassa a l'altra banda.