Font d'en Casellas


Pontons (Alt Penedès )
Coordenades GPS:41.4158,1.5166Clica per veure la ubicació.
Alçada:584 m
Accés:Lliure
Tipus:De xarxa
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2017
Caminades:
I-264  Clica per enllaçar amb la caminada I-264.


Font d'aigua provinent de la xarxa municipal, emplaçada dins el nucli urbà, concretament al capdamunt del carrer de l'Església, ben a prop de la plaça de la Vila.


La font, que queda adossada a la paret lateral d'una casa del poble, presideix un raconet enjardinat amb dos bancs de pedra per seure , una taula que curiosament queda a la cantonada i l'ombra d'una morera. La barana de ferro que delimita l'espai està decorada amb estris del camp; forques, aixades, rasclets, magalles, etc.

El frontal de la font és una gran llosa porosa disposada en vertical coronada per un gotim de raïm. L'aigua raja regulada per una aixeta de polsador a mitja alçada.

La curiosa pica que recull l'aigua és de pedra buidada amb un reposador per les garrafes o galledes fet de la mateixa peça que la pica. La pica descansa sobre un pedestal de pedra.

Al capdamunt del frontal hi ha una placa de pedra amb el nom de la font gravat i l'any de la seva construcció, 1996.

Al costat dret de la font hi trobem una rajola de ceràmica amb la següent dita: "Els sorolls i la brutícia són mostres d'incultura". En trobarem una d'igual al costat de la font del Molinot.