Font Terrers


Gósol (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2491,1.6642Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,635 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Desembre 2017


Localitzada a quilòmetre i mig al nord/nord-est del nucli urbà de Gósol, a la vessant oest del Pedraforca.
Hi podem accedir a peu si sortim des de la plaça Major de Gósol i seguim el GR (marques vermelles i blanques) direcció nord-est. Al cap de quilòmetre i mig serem a la font.
També ens hi podem atansar amb vehicle. Sortim del poble pel nord per la carretera C-563 en direcció al coll de Josa i Tuixent. Al cap d'uns 2,3 quilòmetres trobarem un rètol que ens assenyala la font a la dreta. Així doncs trenquem a la dreta per una pista forestal de terra que en uns 650 metres ens portarà a l'àrea de lleure on es troba la font.


Està emplaçada dins una àrea recreativa envoltada de prats i boscos, on a més de la font hi ha taules i bancs de fusta, barbacoes, zona reservada per aparcar cotxes i el punt de partida de múltiples excursions. D'aquí hi surt la ruta de la Mallarenga petita, hi passa també el GR-107 dels Bons Homes i la Ruta dels Segadors.

Una de les fonts més emblemàtiques de Gósol.

Bonica font boscana, molt ben integrada al paisatge. Consta d'un mur transversal de pedres amorterades que fa de frontal i a la vegada reté les terres. El mur forma un angle lleugerament obert i és rematat per lloses planes.

Té tres brocs de ferro galvanitzat per on surt abundant aigua tot l'any, els dos principals a la paret esquerra del mur i el tercer a la dreta. Existeix un quart broc que només raja en èpoques molt humides, aquest és de pedra i està situat a l'esquerra i a un nivell superior que els demés.

A sota dels brolladors de l'esquerra disposem d'un enreixat de ferro per poder-nos-hi atansar sense mullar-nos els peus.

Al capdamunt del frontal hi ha un mosaic de rajoles de ceràmica amb el nom de la font, l'alçada, l'escut del poble i un recordatori dels Amics de la Caminada Popular de la Vall de Gósol, amb data juliol de 1993.