Font de Sorribes


Sorribes (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2210,1.6790Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,368 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2017


Trobarem aquesta font dins el petit nucli de Sorribes, davant l'església de Sant Francesc.
A l'alçada del punt quilomètric 22,5 de la carretera B-400 que uneix Saldes amb Gósol hi ha el trencall que en menys de 400 metres ens aboca a la plaça de l'Església, on també trobarem la font.


Sorribes és un llogaret que pertany al municipi de Gósol, situat a uns dos quilòmetres i mig al sud-est d'aquest, al nord-oest de la comarca. Els seus habitants reben el nom de sorribenys o sorriberencs.

Es tracta d'un conjunt compacte i isolat erigit en un extrem de la plaça, format per la font, un abeurador pel bestiar i un safareig.

En quan a la font, és una petita construcció de pedra del país amorterada rematada amb unes lloses que formen una teuladeta. L'aigua raja per un lateral a través d'un broc de metall en forma de cap d'animal i cau a una pica rectangular de pedra picada que descansa en un pedestal.

L'aigua sobrant de la pica alimenta el llarg abeurador que arrenca al seu costat.

Adossat a l'abeurador hi tenim un safareig amb una banda inclinada per poder esbandir la roba, ambdós d'obra rematada amb ciment i d'igual llargada. En una de les fotografies podem veure com l'aigua del safareig és gelada i la de l'abeurador no.