Font de l'Andino


Bagà (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2475,1.8673 Clica per veure la ubicació.
Alçada:758 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2017


Trobarem la font al marge esquerre del riu Bastareny al seu pas per Bagà, dins l'àrea de pícnic que duu el seu nom, emplaçada a l'entrada de Bagà pel sud.
És molt fàcil d'arribar-hi, però no està indicat ni es veu des de la carretera. L'accés al parc està al carrer del Raval cantonada amb el carrer de la Vinya Vella a través d'unes escales que ens hi baixen. Si venim per la C-16 direcció al túnel del Cadi trobarem la desviació cap a Bagà, la prenem. De seguida passem una rotonda i continuem recte en direcció al poble. Al cap d'uns 200 metres ens permeten girar a l'esquerra. Doncs en aquesta cantonada és on hi ha l'entrada al parc, la reconeixerem per que hi tenim un monument que és una gran roca punxeguda. A 10 metres de la roca baixen unes escales que en 50 metres ens aboquen a l'àrea de pícnic. Al final de l'esplanada trobarem unes escales de pedra que ens aboquen a un replà gairebé a la llera del riu on ens espera la font, amagada a simple vista.


La petita àrea d'esbarjo és a tocar del riu Bastareny, disposa d'una esplanada arbrada amb un llarg banc per seure, diferents taules i barbacoes.

La font està integrada en el mur de pedra que delimita el replà. L'aigua raja regulada per una aixeta de polsador i cau a un bassal de pedra semicircular.