Font de Sant Joan de l'Avellanet


Bagà (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2611,1.8333 Clica per veure la ubicació.
Alçada:931 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2017


Emplaçada uns dos quilòmetres i mig al nord-oest en línia recta del nucli urbà de Bagà, a peu de la pista cimentada, a poca distància per sota de l'ermita de Sant Joan de l'Avellanet i a l'altra banda de la petita zona de pícnic que porta el seu nom.
Des de Bagà agafem la carretera que surt en direcció nord-oest cap a Gisclareny. Després d'uns 2,2 quilòmetres deixem a la dreta la pista de terra que duu a la font de l'Adou del Bastareny, de seguida passem pel costat de l'àrea recreativa del Pont de Sant Joan i al cap d'uns 800 metres arribem a una bifurcació; rebutgem la carretera que se'n va per la dreta cap a Gisclareny i fem pel brancal de l'esquerra. 250 metres més endavant serem al costat de la font que ens queda a mà dreta.


A l'esquerra tenim la zona d'esbarjo i una cinquantena de metres més amunt de la font ens queda l'ermita de Sant Joan de l'Avellanet.

És una senzilla però agraïda font, sembla ser que sempre podem comptar amb un bon glop de la seva aigua.

Es tracta d'un mur de pedra amorterada adossat al marge, d'uns tres metres d'amplada per metre d'alçada. L'aigua brolla per un vell broc de ferro ben rovellat situat al mig que omple un llarg abeurador d'obra rematada amb ciment.