Font de Cal Xic


Vallcebre (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2000,1.8248Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,114 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2017


Emplaçada al veïnat del Divinal, situat uns 800 metres al sud-est del nucli urbà de Vallcebre. La font queda a deu metres de la pista que duu a Fígols, molt a prop de Cal Xic de qui pren el nom.
Hi podem accedir en cotxe. El primer que veiem quan entrem a Vallcebre és el campanar a mà esquerra. Doncs agafem el carrer que surt per l'esquerra tot just haguem deixat el Campanar enrere. El seguim fins al capdavall on trobarem una cruïlla de camins i el safareig de Cal Teixidor a mà esquerra. En aquest punt engega per la dreta una pista cimentada que marxa inicialment en direcció sud/sud-oest, cap als veïnats de l'Obac, les Comes, el Divinal, les Deus i el Portet. Si seguim la pista durant 750 metres, serem al costat de la font que ens queda a mà esquerra, sota d'una petita torre elèctrica amb base de formigó. Això és una cinquantena de metres abans d'arribar a Cal Xic.


Es tracta d'una senzilla i austera font però sembla ser que gairebé sempre raja.

L'aigua brolla generosament per un gruixut broc de ferro que surt d'entremig dels fonament que sustenten la torre elèctrica i omple un estret però llarg abeurador de ciment quasi arran del terra.