Font de la Teula


Vallcebre (Berguedà )
Coordenades GPS:42.2008,1.8329 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,136 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2017


La trobem dins el bosc, uns 1,3 quilòmetres en línia recta a l'est del nucli urbà de Vallcebre.
Ens podem acostar en cotxe fins ben a prop. El primer que veiem quan entrem a Vallcebre és el campanar a mà esquerra. Doncs agafem el carrer que surt per l'esquerra tot just haguem deixat el Campanar enrere. El seguim fins al capdavall on trobarem una cruïlla de camins i el safareig de Cal Teixidor a mà esquerra. En aquest punt engega per la dreta una pista cimentada que marxa inicialment en direcció sud/sud-oest, cap als veïnats de l'Obac, les Comes, el Divinal, les Deus i el Portet. La seguim durant 850 metres fins que arribem a un encreuament; aquí rebutgem el brancal que segueix recte cap a Fígols i trenquem a l'esquerra, en pujada. Uns 80 metres més amunt, just al descriure el segon revolt a la dreta, ja veurem a mà esquerra un caminet amb un pal informatiu anunciant-nos el sender PR-C-128. Aparquem doncs el cotxe en un racó que no molesti.
Ja a peu engeguem per la sendera esmentada que marxa planerament en sentit est/nord-est, seguint les característiques franges blanques i grogues. De seguida ens endinsem en el bosc. Anirem trobant alguns elements patrimonials que testimonien el passat agrari del municipi, com barraques i trumferes. Sense deixar les marques, al cap d'uns 350 metres rebutgem un trencall descendent a l'esquerra que ens duria a la font del serrat, nosaltres continuem d'enfront. Uns cent metres després deixem un camí a la dreta i només 150 metres més enllà trobarem una bigueta de fusta a mà esquerra del camí anunciant-nos la font de la Teula.


La font queda tres o quatre metres per sota del camí, dins un petit clot de no més de mig metre d'amplada envoltat de vegetació.

El broc és una teula, tal com indica el seu nom però malauradament està despresa i queda solta dins el forat.

Si mirem detingudament el camí, hi veurem una canonada de ferro que el travessa.

Al capdamunt d'una estaca de fusta hi ha el cartell anunciant-nos la font. Es tracta d'un pràctic rètol que també trobarem en altres fonts i demés elements patrimonials del municipi. A part del nom, hi figura un codi Qr on podem extreure'n informació.