Font Isabel


Moià (Moianès )
Coordenades GPS:41.8300,2.0972Clica per veure la ubicació.
Alçada:778 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2017
Caminades:
I-267  Clica per enllaçar amb la caminada I-267.


Emplaçada uns dos quilòmetres al nord del nucli urbà de Moià, a la llera del torrent de les Fonts i a escassos 40 metres a l'oest de la font Montserrat.
Emplaçada uns dos quilòmetres al nord del nucli urbà de Moià, a escassos 40 metres a l'est de la font Isabel.
Per accedir-hi cal situar-se al punt quilomètric 41,1 de la carretera C-59 que uneix Moià amb L'Estany. Això és a l'alçada del carrer Casellas, que és una de les entrades a la urbanització. Mirarem d'estacionar el vehicle en algun espai que no molesti. Si hem sortit de Moià per la carretera C-59 en direcció nord, cap a L'Estany, el trencall que hem de prendre ens queda a la dreta, a l'altra banda de la urbanització.
Agafem doncs l'ample camí de terra que arrenca a la mateixa carretera i fa certa baixada. Al cap d'uns 30 metres l'abandonem per trencar a l'esquerra per un camí carreter que marxa en sentit nord-est, vorejant uns conreus que portem a l'esquerra. Al cap d'un centenar de metres entrem en un bosquet i només 25 metres després som al costat de la font Montserrat que ens queda enclotada a mà dreta. Si seguim una quarantena de metres més pel mateix camí, just en el punt que comencem a descriure una corba a la dreta, trobarem la font Isabel per sota del camí a mà dreta.


Un xic descuidada, però malgrat tot segueix sent una font boscana ben agradable.

La font queda integrada al mur de pedra que sosté les terres del camí. El seu frontal queda endarrerit mig pam a través d'un refós rectangular. A la part baixa hi trobem el broc de ferro per on raja l'aigua que cau a un bassal semicircular arran del terra.

Al capdamunt del frontal hi tenim el nom de la font fet amb lletres individuals de ferro i en relleu, d'iguals característiques que el que podem trobar a la veïna font Motserrat.