Font del Bosquet


Moià (Moianès )
Coordenades GPS:41.8195,2.1088Clica per veure la ubicació.
Alçada:718 m
Accés:Lliure
Tipus:De xarxa
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2017
Caminades:
I-267  Clica per enllaçar amb la caminada I-267.


Erigida als afores de Moià pel nord-est, dins la petita àrea d'esbarjo del Bosquet.
Ens hi podem apropar amb facilitat. Venint de Castellterçol per la C-59 hem de seguir aquesta carretera creuant Moià en direcció nord fins que siguem gairebé al final del nucli urbà. Un cop passada l'escola Pia que deixem a l'esquerra girem a la dreta pel carrer Joaquim Sala Maurell. 450 metres després el carrer mor en una cruïlla on cal tombar a l'esquerra, engegant per una pista forestal de terra. Seguint-la durant mig quilòmetre ens durà al parc del Molí Nou que queda a l'esquerra, nosaltres continuem per la pista que just passada la riera descriu una corba tancada a la dreta, defugint un camí que surt per l'esquerra. Circulem entre camps de conreu, 400 metres més tard rebutgem una pista que se'n va per l'esquerra, un centenar de metres després entrem en una corba a la dreta, a continuació passem pel costat d'una petita vinya que ens queda a la dreta, passada la qual trobem a la dreta el petit espai recreatiu del Bosquet, on hi ha la font.


La font és de recent construcció, va fer-se uns 10 anys enrere. Es tracta d'una font d'aigua potable provinent de la xarxa municipal.
Està emplaçada en un lloc tranquil per fer un àpat, disposa d'una allargada taula de pedra i seients de fusta. És d'agrair trobar espais com aquest per fer una aturada, descansar i seguir el camí previst.

En quan a la font, es tracta d'una construcció isolada aixecada en un petit replà un xic enlairat de l'esplanada i protegit per un muret que reté les terres del marge de la muntanya . És tota obrada en pedra del país amorterada amb forma de caseta i teulada a dues vessants. L'aigua és regulada per una aixeta de polsador i cau a un bassal rectangular.