Font de la Palmerola


Alpens (Osona )
Coordenades GPS:42.1228,2.1042Clica per veure la ubicació.
Alçada:829 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2018
Caminades:
I-268  Clica per enllaçar amb la caminada I-268.


Localitzada a uns 450 metres al nord-est en línia recta del nucli urbà, a peu de la pista forestal que duu al mas Anfruns, a tocar del marge dret rec de Matamosses i a l'alçada de l'aiguabarreig que forma amb el rec d'Anfruns.
Per accedir-hi ens situem al punt quilomètric 14 de la carretera BP-4654, uns 150 metres abans de la font de l'Ase. Aquí arrenca una pista forestal que marxa inicialment en sentit nord. De seguida som en un encreuament de camins, el collet de la Batallola; defugim tant un camí estret que surt per la dreta com un altre que per l'esquerra s'enfila cap al mirador de la Serra, nosaltres continuem de front per la pista més ampla. Només un centenar de metres després veiem un cartell penjat en un pi que ens queda a la dreta indicant-nos la direcció a seguir per visitar la font de la Pixarella. Nosaltres no fem cas al cartell i seguim per la pista principal en direcció al mas Anfruns alhora que ens anem encarant al nord. Anem perdent alçada poc a poc i al cap de mig quilòmetre som davant la font de la Palmerola que ens queda a peu de pista a mà esquerra.


Es tracta d'una modesta font arrambada al marge, feta amb un muret de pedres amorterades.

Disposa de dues brocades de ferro situades a diferent alçada. En episodis molt humits l'aigua raja pels dos brocs, però normalment només ho fa per l'inferior. Un bassal quadrat de pedra arran del terra recull l'aigua que desguassa per sota del camí.

A l'esquerra de la font tenim una banderola de ferro pintada de color verd amb el nom de la font, d'iguals característiques
que la que trobarem a la veïna font de la Pixarella.