Font de Matamosses


Les Llosses (Ripollès )
Coordenades GPS:42.1300,2.1009Clica per veure la ubicació.
Alçada:924 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2018
Caminades:
I-268  Clica per enllaçar amb la caminada I-268.


La font es troba a l'extrem sud del municipi de Les Llosses, al Ripollès, tot i que es troba més a prop d'Alpens (Osona) que no pas de Les Llosses. La font doncs està erigida a una mica més d'un quilòmetre en línia recta al nord del bonic poble d'Alpens, a la llera del rec de Matamosses de qui rep el nom, uns 300 metres més amunt de la Roca de Pena.
S'hi pot accedir des del punt quilomètric 15 de la carretera BP-4654 que duu d'Alpens a Borredà. Aquí surt una pista forestal que marxa en direcció nord. Si la seguim, uns 200 metres després deixem el mas Torrats a l'esquerra, uns 375 metres més amunt passem a frec de la Roca de Pena que ens queda a la dreta i just uns 275 metres més tard som a l'alçada de la font, la qual ens resta a uns 10 metres a la dreta de la pista.


La font és modesta; una paret de pedra seca aixecada damunt d'una roca que reté les terres i acull la cisterna de captació que tenim al mig de la feixa superior.

El brollador és un tub de plàstic a un pam d'alçada encastat a la roca per on raja l'aigua que cau directament al terra.

Al costat de la font hi ha un senzill cartell de ferro blanc amb el nom de la font en lletres negres.