Font del Castell


Castellar del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6008,2.0765Clica per veure la ubicació.
Alçada:216 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Gener 2018


La localitzem a escassos 15 metres de la llera esquerra del riu Ripoll, sota uns horts situats a l'extrem nord-oest de la zona residencial Can Carner. La font queda a uns 600 metres al sud del castell de Castellar, d'aquí li deu venir el nom.
Hi podem accedir des de la masia Can Carner, situada a la confluència de la ronda de Ponent amb el carrer de Can Carner. Aquí prenem una pista cimentada que arrenca en baixada i direcció sud. Una mica més de mig quilòmetre més avall descrivim un revolt pronunciat a la dreta i de mica en mica ens anem adreçant al nord alhora que esdevé una pista planera de terra en no gaire bon estat. Circulem pel costat d'un seguit d'horts ben endreçats que ens queden a l'esquerra. Quan portem 300 metres des de que hem deixat enrere la corba, arribem a una intersecció de camins, on també disposem d'un espai a mà esquerra on podem deixar el cotxe. Seguim a peu, recte per la pista, a la dreta ens queda un canal. 75 metres després defugim un primer camí que per l'esquerra dóna accés als horts i continuem una cinquantena de metres més, fins que trobem un altre camí també a l'esquerra que s'endinsa en els horts. Dir-vos que vaig demanar permís per passar i el pagès, molt amablement, me'l va cedir i a més em va donar conversa. El camí baixa a buscar el riu, però un centenar de metres més avall queda tapat per una tanca que delimita un dels horts. Cap problema, per l'esquerra s'obre un caminet que ens poc menys d'una cinquantena de metres ens aboca a la font.


Es tracta d'una senzilla però cabalosa font. Una canonada d'uralita que surt de la terra aboca generosament l'aigua a una pica quadrada d'obra arrebossada, després vessa i desaigua al riu.

Un dels pagesos dels horts va dir-me que sempre que el canal porta aigua, la font també.