Font de la Gorga Blava


Santa Cecília de Voltregà (Osona )
Coordenades GPS:42.0071,2.1864Clica per veure la ubicació.
Alçada:566 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2018
Caminades:
I-270  Clica per enllaçar amb la caminada I-270.


Erigida a l'extrem més nord-occidental del terme de Santa Cecília de Voltregà, a la llera dreta de la riera de Sorreigs i uns 350 metres aigües avall del Gorg Negre.
A Santa Cecília de Voltregà hi arribarem per la carretera BV-4602 que es pren a l'alçada del punt quilomètric 66 de la C-17. Un cop haguem deixat l'església parroquial a mà dreta cal continuar recte per la mateixa carretera durant una mica més de 2 quilòmetres, fins que arribem a una intersecció; aquí rebutgem la pista cimentada que surt per l'esquerra cap a Angelats i seguim de front per una pista forestal de terra però amb molt bon estat. 200 metres més endavant passem pel costat de Can Queralt, 350 metres després ho fem a frec de la gran finca de Puigpelat, 250 metres després som al costat de la font homònima i uns 350 metres tard, abans d'arribar a Pujolís, ja veurem un petit aparcament a l'esquerra on podrem estacionar el vehicle.
Ja a peu continuem per la pista amb la mateixa direcció durant uns 800 metres més, fins que veiem a mà dreta un pilonet de pedres i uns cartells de fusta que ens assenyalen la font de la Gorga Blava i el gorg Negre. Aquí arrenca per la dreta un bonic corriol descendent que baixa a buscar la riera de Sorreigs, la qual assolim 250 metres més avall i també la font.


Es tracta d'una petita construcció adossada al marge de la muntanya obrada amb maons vistos, de no més de mig metre de base pel mateix d'alçada. Té forma de caseta amb teulada a dues vessants.

L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable i cau a un bassal quadrat arran del terra des d'on desguassa a la riera.

Damunt el frontal hi ha una placa metàl·lica amb el nom de la font i la data del seu darrer arranjament, 9-2008.