Font de Santa Cecília


Santa Cecília de Voltregà (Osona )
Coordenades GPS:41.99471, 2.223Clica per veure la ubicació.
Alçada:515 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Febrer 2018


Erigida uns 200 metres al nord de l'església parroquial de Santa Cecília de Voltregà, al marge esquerre de la torrentera de les Codines.
Hi podem accedir amb facilitat des de l'església de Santa Cecília de Voltregà, a la qual hi arribarem per la carretera BV-4602 que es pren a l'alçada del punt quilomètric 66 de la C-17. Un cop siguem a l'església estacionem el vehicle a l'esplanada que queda al damunt. Ja a peu caminem en sentit nord cap al cementiri que resta a pocs metres. El deixem a l'esquerra i engeguem per un ample vial que circula en lleugera baixada i direcció nord/nord-est. Uns 180 metres més enllà, just quan haguem travessat el torrent per damunt d'un pontet, ja veurem la font a mà dreta, presidint una petita esplanada arbrada.


La font queda enclotada un parell de metres per sota de l'esplanada, protegida per una barana de fusta i acollida per tres parets que formen angle recte; la central està enrajolada i és la que fa frontal, les altres son d'obra arrebossada. Unes àmplies escales hi donen accés.

A sota hi tenim els brolladors: El principal és un forat practicat al mig de la paret central, envoltat de formació tosca coberta de molsa, per on raja un bon doll d'aigua que cau a un bassal quadrat. L'altre és una aixeta de polsador situada a l'esquerra i a un nivell inferior.

A la dreta dels brolladors hi ha una placa de marbre amb el nom de la font gravat i pintat de verd.

Damunt la font disposem d'una taula amb dos bancs de pedra per seure.