Font del Raval Picanyol


Collsuspina (Moianès )
Coordenades GPS:41.8258,2.1687Clica per veure la ubicació.
Alçada:869 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Març 2014
Caminades:
I-271  Clica per enllaçar amb la caminada I-271.


Es troba a uns 600 metres a ponent del nucli urbà, sota el Mas Picanyol de qui rep el nom la font i el raval, i molt a prop del Camí Ral de Vic a Manresa.
Hi podem accedir fent una curta passejada des del nucli urbà de Collsupina. Ens situem al carrer Major, just entre Cal Xarina i la Creu de Terme arrenca el carrer de Moià, el qual prenem, allunyant-nos del poble en direcció oest. 400 metres més endavant arribem a una cruïlla de camins on un cartell ens convida a seguir el Camí Ral de Vic a Manresa. Rebutgem els brancals que surten a dreta i esquerra i continuem de front per un camí ben arranjat i delimitat per baranes de fusta. Uns 175 metres després creuem el torrent de Picanyol i ja som a prop de la font del Raval Picanyol, que ens queda una cinquantena de metres a la dreta.
Per apropar-nos només cal que prenguem el camí de terra que condueix al Mas Picanyol i de seguida, abans d'arribar a la casa, trobarem una bassa a mà dreta. Doncs aquí trenquem a la dreta i 25 metres més enllà ens espera la font.


La font queda en un marge de pedra seca.

Malgrat que està ben assenyalada, tant la font com l'entorn es troba en un estat de deixadesa, amb les herbes que cobreixen el marge on queda la font i tot el sòl immediat inundat.

Disposem d'una taula feta amb una gran llosa de pedra i seients també de pedra.

Uns 25 metres més enllà, a peu de camí, tenim la bassa de Picanyol.