Font d'Armadans


Collsuspina (Moianès )
Coordenades GPS:41.8351,2.1598Clica per veure la ubicació.
Alçada:969 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2014
Caminades:
I-271  Clica per enllaçar amb la caminada I-271.


Localitzem aquesta senzilla font a 1,7 quilòmetres al nord-oest en línia recta del nucli urbà, a escassos 200 metres a ponent del Mas Armadans i a peu del camí que hi mena.
L'accés és ben senzill. Ens situem al punt quilomètric 33,8 de la carretera N-141c que porta de Moià a Collsuspina. Som al Raval Picanyol, petit nucli d'habitatges nascut al voltant de la carretera i emplaçat als afores del poble. Aquí ens enfilem pel carrer cimentat que arrenca en sentit nord-oest, el carrer del Picanyol. 200 metres més amunt, just quan comencem a descriure una corba a l'esquerra, cal abandonar l'asfalt i trencar a la dreta per una pista forestal de terra que marxa més aviat en sentit nord, sense gairebé desnivell. Caminem plàcidament pel conegut com camí d'Armadans, entre conreus i pastures. No deixem en cap moment la pista principal que està ben assenyalada per un seguit de biguetes informatives. Uns 1,2 quilòmetres més endavant som al costat de la font que ens queda a peu de camí a mà esquerra.


La font és un llarg abeurador d'obra arrebossada adossat a un marge rocallós, fa uns dos metres i mig d'amplada i descansa directament el terra. L'aigua raja per un petit broc de ferro situat a l'extrem dret.