Font del Rajolí


Corçà (Àger) (Noguera )
Coordenades GPS:42.0620,0.6780Clica per veure la ubicació.
Alçada:736 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2018
Caminades:
I-273  Clica per enllaçar amb la caminada I-273.


La font es troba uns 3,7 quilòmetres al nord/nord-oest del poble de Corçà, uns 100 metres al nord del mas de Carlets i a peu del concorregut camí que porta de la Pertusa al congost de Mont-rebei.
En cotxe ens desplacem al poble de Corçà i continuem fins l'aparcament de l'ermita de la Pertusa on estacionem el vehicle. Ja a peu engeguem per un corriol que marxa en sentit més aviat nord, ben assenyalat amb les franges blanques i vermelles corresponents al GR-1. Sense deixar-lo en cap moment, al cap de quilòmetre i mig passem a frec de les ruïnes del mas de la Pardina (on hi ha la font homònima) i uns 2,5 quilòmetres més enllà arribem al refugi del Mas de Carlets, una antiga masia abandonada situada a l'ombra d'una alzina monumental. Deixem el refugi a dalt i a la dreta i continuem pel camí que està ben marcat. Cal estar atents, doncs escassos 100 metres més enllà, a mà dreta del camí, queda la vergonyosa font del Rajolí.


Es tracta d'una surgència natural, sense cap mena d'intervenció humana. És coberta de vegetació i a vegades passa desapercebuda.

L'aigua, quan brolla, ho fa d'entremig de les pedres i cau directament al terra.

Durant la major part de mesos de l'any la font no raja.

Per aquí hi passa el GR-1, el qual creua bona part de l'àrea prepirinenca. Comença a les ruïnes grecoromanes d'Empúries, a la Costa Brava, i arriba fins El Pont de Montanyana, continuant cap a terres aragoneses.