Font de la Pardina


Corçà (Àger) (Noguera )
Coordenades GPS:42.0502,0.6769Clica per veure la ubicació.
Alçada:558 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2018
Caminades:
I-273  Clica per enllaçar amb la caminada I-273.


Localitzada a dos quilòmetres i mig al nord/nord-oest del poble de Corçà, per sota de les ruïnes del mas la Pardina que li dóna el nom, molt a prop del concorregut camí que porta de la Pertusa al congost de Mont-rebei.
En cotxe ens desplacem al poble de Corçà i continuem fins l'aparcament de l'ermita de la Pertusa on estacionem el vehicle. Ja a peu engeguem per un corriol que marxa en sentit més aviat nord, ben assenyalat amb les franges blanques i vermelles corresponents al GR-1. Sense deixar-lo en cap moment, al cap de quilòmetre i mig som a les ruïnes del mas de la Pardina. Quan siguem davant la primera de les construccions del mas, cal trencar a l'esquerra per un caminet descendent que en menys de 25 metres ens porta damunt la font, la qual queda per sota del caminet a l'esquerra.


El conjunt està format per la paret frontal de la font i una bassa en forma de trapezi que delimita l'espai. La paret de la font queda adossada al marge, és obrada en pedra lligada i acaba en forma arrodonida. A la part de baix hi ha una mena d'esglaó on s'hi ubica la sortida de l'aigua a través d'un gruixut broc de ferro.