Font de Santes Crerus


Àger (Noguera )
Coordenades GPS:42.0028,0.7636Clica per veure la ubicació.
Alçada:596 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2018


Trobarem aquesta font a l'extrem nord-est del nucli urbà, per sota del carrer de Santes Creus i a escassos 70 metres de la carretera C-12. La font queda just al barranc del Botador.
Ens hi podem atansar amb facilitat. Ens apropem a la plaça de Santes Creus, situada a peu de la carretera C-12 i un cop aquí engeguem pel carrer de Santes Creus. Al cap d'uns seixanta metres abandonem el carrer i trenquem a l'esquerra per un camí cimentat i descendent, a la cantonada un cartell de fusta mig desdibuixat ens assenyala la font. Només uns 10 metres més avall trobarem una bassa a mà dreta, és la font de Santes Creus.


Es tracta d'una senzilla bassa obrada en pedra del país, de forma rectangular i arran del nivell del sòl. A l'extrem superior esquerre és on s'hi ubica la sortida de l'aigua mitjançant un forat en una de les pedres de la paret.

La font està descuidada i la bassa plena de vegetació. El cartell de fusta que hi ha uns 10 metres més amunt, a la cantonada, està desdibuixat i en prou feines es pot llegir la paraula font.