Font del Prat


Alòs de Balaguer (Noguera )
Coordenades GPS:41.9162,0.9581Clica per veure la ubicació.
Alçada:306 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2018


La localitzem a uns 500 metres al nord/nord-oest del nucli urbà, dins l'àrea de lleure que duu el seu nom, situada al costat de la carretera de la Vall del Prat i molt a prop del barranc del Prat.
Ens situem a la carretera LV-9137, just quan fa confluència amb la carretera de la Vall del Prat. Prenem aquesta petita carretera en direcció més aviat nord. A l'esquerra deixem els antics rentadors públics i poc després passem pel costat de les piscines municipals que deixem a la dreta. Al cap d'uns 450 metres trobem a mà dreta un espai amb la bàscula municipal i una curiosa font. Uns 125 metres més amunt tenim la zona de lleure amb la font del Prat.


El conjunt queda en un espai arbrat entre la carretera i el barranc, ben delimitat per murs de pedra, amb escales que ens hi atansen, taules, bancs per seure i llars de foc.

En un racó tenim la font, adossada al mur que delimita l'espai i prop d'unes escales. Un bonic broc de pedra aboca l'aigua a una pica plana de pedra picada que descansa en dos pedestals de pedra. L'espai immediat està empedrat i a la dreta tenim una gran roca plana que serveix de taulell.