Font de la Minguet


Os de Balaguer (Noguera )
Coordenades GPS:41.9001,0.7056Clica per veure la ubicació.
Alçada:551 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2018


Emplaçada a uns 3,5 quilòmetres al nord/nord-oest del nucli urbà d'Os de Balaguer, a peu del camí de Montessor i uns 350 metres més amunt de la cabana de Collo.
Sortim del poble pel nord, pel carrer de la Creu. Només deixar les últimes cases enrere som en una bifurcació que fem a la dreta, mig quilòmetre després deixem un camí a l'esquerra i 1,1 quilòmetre més endavant arribem a una cruïlla; defugim el brancal de la dreta i seguim pel de l'esquerra. 250 metres més enllà rebutgem un camí que surt per la dreta i tot seguit travessem el riu de Farfanya. 1,4 quilòmetres més amunt som envoltats d'horts i tenim davant la font de la Minguet.


Bonica font. L'estructura és obrada en pedra del país amorterada, consta d'una paret frontal amb la part de dalt arrodonida, flanquejada per un muret a l'esquerra que reté les terres del camí i per un banc per seure a la dreta que delimita l'espai que està pavimentat.

L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable a mitja alçada i cau a un bassal ovalat de mig pam d'alçada.

Al capdamunt del frontal hi ha una capelleta protegida per un enreixat de ferro i emmarcada amb còdols.

L'aigua sobrant de la font alimenta un gran dipòsit que hi ha a la feixa inferior i d'altres que hi ha repartits als voltants.