Font del Borrell


Osor (Selva )
Coordenades GPS:41.9441,2.5571Clica per veure la ubicació.
Alçada:341 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2018


Es localitza als afores del poble pel sud, al passeig del Borrell, molt a prop de la riera d'Osor, en el punt que aquesta forma un petit embassament.
El seu accés és molt senzill, només cal que ens situem a la plaça de la Vila que queda al costat de l'ajuntament i de la carretera GI-542 (també carrer Major). Un cop aquí deixem l'ajuntament a la dreta i la plaça Major a l'esquerra i continuem per un a pista de terra que marxa en sentit sud, és el passeig del Borrell. Al cap de només 175metres som al costat de la font que ens queda a mà esquerra.


És una font coberta per una teulada d'una vessant a façana, sustentada per un embigat de fusta. El conjunt està format per dues parets que hi conflueixen, l'aterrassament, el dipòsit, una petita tauleta de suport i una arcada poc fonda, de mig punt, on es troba la font.

L'aigua raja per un gruixut broc de ferro i cau a un enreixat de ferro rectangular per on desguassa a la riera.

La font de Borrell és la més coneguda d'Osor, datada almenys del segle XVIII.

L'aspecte actual de la font data del 1994, després de diverses rehabilitacions als segles XIX i XX.

L'entorn és bonic i ombrívol, convida a fer-hi una passejada.

Cal destacar els bonics cartells que hi ha repartits pel poble que formen part d'una ruta turística on es poden veure els 16 indrets més singulars d'Osor. En els cartells hi tenim el nom del lloc, una petita descripció i un bonic dibuix. El de la font del Borrell no hi podia faltar.